2 листопада 2020 року

10:54:05 02.11.2020 Назад

«ФОРУМ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА» (Civil Society Forum)

28 жовтня з 10:00 до 12:30 (за київським часом) проводився Форум громадянського суспільства (Civil Society Forum) за участю представників Дорадчих груп зі сталого розвитку України та ЄС. Захід відбувся у форматі відео-конференції. Порядок денний:

1. Презентація Підкомітету Україна – ЄС з питань торгівлі та сталого розвитку про питання, розглянуті у ході засідання Підкомітету та досягнуті домовленості за його результатами.

2. Презентація та обговорення проекту спільної заяви Дорадчих груп України та ЄС по оцінці прогресу реалізації Глави 13 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС - торгівля і сталий розвиток.

На форумі було обговорено такі проблемні питання як:

 - соціальні стандарти та зайнятість;

 - довкілля; - економічний вимір сталого розвитку;

 - стале управління лісами.

Проект спільної заяви експертів Дорадчих груп України та ЄС в остаточній редакції, схваленій на робочій зустрічі 22 жовтня буде виноситись на обговорення. Детальніше з матеріалами форуму можна ознайомитися за посилання https://webcast.ec.europa.eu/videoconference-with-interpretation.

У роботі форуму взяв участь провідний науковий співробітник відділу методології сталого розвитку Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» доктор економічних наук, професор Ігор Лицур та спірант відділу природно-техногенної та екологічної безпеки Ірина Міцкевич.

 

Відділ методології сталого розвитку