10 вересня 2020 року

01:04:01 11.09.2020 Назад

РОБОЧА ЗУСТРІЧ РАДНИКІВ  ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА З ПИТАНЬЄВРОПЕЙСЬКОЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ТА ПРЕДСТАВНИКІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ

01 вересня 2020 р. відбулася робоча зустріч радників віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції з представниками Національної академії наук України, зокрема директором Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України», член-кореспондентом НАН України, д.ю.н. Устименком Володимиром Анатолійовичем, заступником директора Державної установи «Інститут економіки та прогнозування НАН України», член-кореспондентом НАН України, д.е.н. Корабліним Сергієм Олександровичем, с.н.с. Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України», к.е.н. Маковецькою Юлією Михайлівною, ученим секретарем Інституту економіки промисловості НАН України, к.е.н. Солдак Мирославою Олексіївною, ученим секретарем Відділення економіки НАН України, к.е.н. Князєвим Святославом Ігоровичем.

На засіданні обговорювалося питання оновлення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. З моменту її підписання українці отримали безвіз, набули прав приймати участь у європейських освітніх програмах та нових можливостей в сфері бізнесу. З наступного року Україна та ЄС планують розпочати огляд досягнення цілей Угоди, на основі чого порушено питання щодо оновлення останньої. Тому наразі актуалізувалось завдання здійснення виваженої оцінки позитивного і негативного впливу Угоди на економіку та інші сфери України. Паралельно учасники зустрічі обговорили подані завчасно ДУ ІЕПСР НАН України пропозиції щодо внесення змін до Угоди про асоціацію Україна-ЄС у наступних частинах: розділ IV – Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею; розділ V – Економічне та галузеве співробітництво. Маковецькою Ю.М. при підведенні підсумків зустрічі було наголошено, що Україна повинна, при поданні пропозицій до перегляду Угоди, відстежувати зміни, які вносяться ЄС в директиви/регламенти, і, відповідно, адаптувати до них національне законодавство.