3 червня 2020 року

20:28:04 03.06.2020 Назад

ОНЛАЙН-ОБГОВОРЕННЯ «ПРО АТОМНУ ЕНЕРГЕТИКУ І НЕ ТІЛЬКИ»

 

22 травня 2020 року на базі платформи Zoomбуло організовано онлайн-обговорення на тему «Про атомну енергетику і не тільки». У заході прийняв участь м.н.с. відділу природно-техногенної та екологічної безпеки ДУ ІЕПСР НАН України к.е.н. Бойко В.В. із доповіддю «Проблеми розвитку атомної енергетики України та шляхи їх вирішення». Особливу увагу під час дискусії було приділено швидкому зростанню відновлювальної енергетики в Україні та недопущенню можливої енергетичної кризи внаслідок зниження енергогенерації на АЕС.

Модератором заходу виступив відомий український відеоблогер, фотограф, письменник, журналіст, колишній дозиметрист ЧАЕС Олександр Купний.

В обговоренні також прийняли участь Василь Головцін (Electrical Project Engineer компанії Powerchina Huadong Engineering Corporation Limited, екс-головний електрик консорціуму «Novarka») та Тимофій Тарсенко (Університет «Львівський Ставропігіон»).

За підсумками зустрічі наголошено на актуальності обговорення проблем розвитку зони відчуження і повернення її в господарський обіг з проведенням відповідного круглого столу за координаційної участі Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України».

 

Відділ природно-техногенної та екологічної безпеки