2 червня 2020 року

10:12:24 02.06.2020 Назад

УПРАВЛІННЯ ЗЕМЛЯМИ ДЛЯ ПОМ’ЯКШЕННЯ НАСЛІДКІВ ЗМІНИ КЛІМАТУ ТА АДАПТАЦІЇ ДО НЕЇ

13 травня 2020 року старший науковий співробітник відділу проблем економіки земельних і лісових ресурсів ДУ ІЕПСР НАН України д.е.н., с.н.с. Сакаль Оксана взяла участь у вебінарі на тему «Майбутнє земельного покриву, управління землями і зміна клімату» (“The Future of Land Cover, Land Management and Climate Change”), організованому в рамках проекту «Управління землями для пом’якшення наслідків зміни клімату та адаптації до неї» (LAMACLIMA) неприбутковою організацією Climate Analytics.

Організація Climate Analytics (URL https://climateanalytics.org/) об’єднує міждисциплінарні дослідження в наукових і політичних аспектах зміни клімату з метою підтримки країн, котрі найбільше постраждали внаслідок зміни клімату, шляхом використання найкращих наукових та аналітичних матеріалів для забезпечення та реалізації глобальної угоди щодо обмеження глобального потепління до рівнів, які не загрожують розвитку таких країн.

Вебінар «Майбутнє земельного покриву, управління землями і зміна клімату» – один із серії заходів Climate Analytics, покликаний стимулювати широкий інтерес та розпочати діалог про загальні поточні й майбутні проблеми щодо землекористування, управління лісами та сільським господарством серед громадськості, студентів, дослідників і практиків. Також завдяки такій серії вебінарів Climate Analytics має на меті створити спільноту зацікавлених сторін, які особливо зацікавлені у проекті LAMACLIMA.

Основними спікерами в цей день виступили д-р Олександр Попп (Alexander Popp), старший науковий співробітник Потсдамського інституту кліматичних досліджень (PIK), та д-р Квентін Лежон (Quentin Lejeune), Climate Analytics. Їх доповіді викликали жваву дискусію серед учасників. Сесія запитань-відповідей до доповідачів носила інтерактивний характер і передбачала рейтингову оцінку запитань учасниками вебінару.