29 квітня 2014 року

19:56:03 04.05.2014 Назад

Програма розвитку ООН «Інтеграція положень Конвенцій Ріо у національну політику України»

29 квітня 2014 року заступник директора з науково-організаційної роботи ДУ ІЕПСР НАН України д.е.н., доц. Ібатуллін Шаміль Ільдусович, учений секретар к.е.н., с.н.с. Коваленко Андрій Олексійович, завідуючі відділами д.е.н., професори Бистряков Ігор Костянтинович і Хлобистов Євген Володимирович, головний науковий співробітник д.е.н., проф. Голян Василь Анатолійович взяли участь у семінарі Програми розвитку ООН «Інтеграція положень Конвенцій Ріо у національну політику України» (м. Київ, вул. Володимирська, 55, конференц-зал НАН України).

Тематика семінару – відображення основних положень щодо імплементації в національну політику України таких основних документів, як Рамкова конвенція ООН зі зміни клімату, Конвенція ООН про охорону біологічного різноманіття і Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням.

Хлобистов Є.В. виступив на семінарі в якості консультанта ПРООН з питань економіки навколишнього середовища з доповіддю на тему «Імплементація положень Конвенцій Ріо у національну політику України: екологічна економіка крізь проблеми регіонального розвитку».

Доцільно відзначити, що ДУ ІЕПСР НАН України на сьогодні в цілому провадить дослідження у рамках зазначених Конвенцій з урахуванням національної специфіки включення їх в господарську практику України. Суттєвим аспектом є визначення проектної бази, забезпечення досягнення позитивних зрушень за вказаними Конвенціями. Ключовим питанням стає узгодження специфічних інтересів таких суб’єктів господарської діяльності, як держава, громада та бізнес. Як свідчить практика, найбільш складним питанням є визначення інтересів бізнесу у досягненні суспільних інтересів держави та громади, на чому необхідно зосередити методологічні дослідження в найкоротші терміни. Ключовими категоріями, які при цьому визначаються, є корпоратизація, інституціоналізація, капіталізація, комплексна оцінка природних ресурсів, бізнес, соціум, держава, проектне управління та проектне фінансування.

У семінарі взяло участь широке коло науковців, експертів і практиків управління у сфері економіки природокористування, сталого розвитку, навколишнього середовища.

 До вашої уваги фото семінару.