10-11 квітня 2014 року

16:59:22 18.04.2014 Назад

Міжнародна  науково-практична конференція «Природокористування і сталий розвиток: економіка, екологія, управління»

10–11 квітня 2014 року с.н.с. відділу комплексної оцінки та управління природними ресурсами ДУ ІЕПСР НАН України, к.е.н., доц. Клиновий Д.В. взяв участь у Міжнародній  науково-практичній конференції «Природокористування і сталий розвиток: економіка, екологія, управління», яка відбулася на базі Національного університету державної податкової служби України (м. Ірпінь).

Пріоритетними  напрямами роботи конференції були:

·   економіко-правові механізми природокористування і охорони навколишнього природного середовища;

·   управління проектами в контексті сталого розвитку регіонів;

·   нормування, експертиза, аудит, маркетинг, сертифікація, паспортизація, ліцензування, страхування як складові екологічного менеджменту;

·         розвиток ринку екологічного підприємництва;

·         екологічна безпека і управління якістю продукції/послуг: точки дотику;

·         формування культури безпеки і екологічного світогляду населення як передумова сталого розвитку держави.

 Д.В. Клиновим на конференції представлено наукову доповідь «Інституціональні засади проектного підходу в природокористуванні», у якій наголошувалось на необхідності створення інтегративної інституціональної основи для проектного управління природокористуванням на основі кластерно-корпоративних державно-приватних форм організації природно-економічних відносин як таких, що забезпечуватимуть стійке партнерство між її членами, об’єднуючи потужний інноваційно-інвестиційний ресурс для досягнення найбільш ефективними шляхами кінцевої цілі проектної діяльності у якісно нових формах використання і охорони природних ресурсів.