3 квітня 2014 року

02:31:58 09.04.2014 Назад

Семінар-практикум «Зелена» економіка як драйвер сталого розвитку: цікаві ракурси, джерела інформації, обмін досвідом»

 

3 квітня 2014 року завідуючий відділом економічних проблем екологічної політики та сталого розвитку д.е.н., проф. Євген Володимирович Хлобистов взяв участь у семінарі-практикумі «Зелена» економіка як драйвер сталого розвитку: цікаві ракурси, джерела інформації, обмін досвідом» з виступом на тему «Як становлення зеленої економіки сприяє сталому розвитку? Підходи до розроблення стратегії сталого розвитку України». Семінар відбувся в Київській школі економіки для працівників засобів масової інформації та видавництва періодики, організаторами семінару були Українська Асоціація Видавців та Програма розвитку ООН в Україні.

Питання, які були висвітлені в ході семінару-практикуму:

-   Як відбуваються процеси становлення зеленої економіки на глобальному рівні, якими є практичні кроки та досвід інших країн у цьому напрямі? Як інші країни здійснюють заходи з розбудови «зеленої економіки»?

-   Якими є практичні приклади застосування принципів «зеленої економіки» у регіонах України? Якою є ситуація в Україні щодо зеленої та ресурсоефективної економіки?

-   Якими є джерела інформації та як з ними працювати? За допомогою яких основних статистичних даних можна спостерігати за тенденціями у цій сфері?

-   Як за допомогою журналістики сприяти сталому розвитку та розбудові зеленої економіки?

-   Як формувати позицію громадянського суспільства щодо сталого розвитку і яка роль журналістики у цьому процесі?