22 березня 2019 року

10:18:32 22.03.2019 Назад

ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОЦЕСИ У ЛІСОВОМУ СЕКТОРІ ЕКОНОМІКИ

Однією з основних тенденцій розвитку лісового сектору є зростання обсягів споживання основних видів лісопродукції. Показники експорту круглого лісу, а також пиломатеріалів, фанери, паперу та целюлози протягом останніх 30 років збільшилися утричі. В той же час, прибутковість самої лісової промисловості демонструє невисокі показники. Прийнятні показники рентабельності в цьому секторі мають компанії, що займаються глибокою переробкою сировини. Найбільш успішні країни, що діють в даному секторі, зорієнтовані на експорт лісових товарів глибокої переробки: паперу, меблів, виробів з картону.

Відтак, в принципі лісовий сектор є привабливим об’єктом для інвестування. Втім, його інституційне середовище потребує формування належних умов конкурентного розвитку, а також розвитку можливостей для роботи різноманітних вертикально-інтегрованих структур, а також організації механізму фінансування малих та середніх підприємств (з числа тих, які працюють в даній сфері).

Про ці та інші актуальні питання – в аналітичному огляді провідного економіста відділу проблем економіки земельних і лісових ресурсів Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» Гамзіної О.М. для Українсько-американського університету Конкордія.

Гіперпосилання: http://www.concordia.edu.ua/uk/investitsijni-protsesi-u-lisovomu-sektori-ekonomiki/