1 грудня 2018 року

20:04:05 01.12.2018 Назад

СПІВРОБІТНИЦТВО ДУ ІЕПСР НАН УКРАЇНИ З КОРЕЙСЬКОЮ СТОРОНОЮ В РАМКАХ УКРАЇНСЬКО-КОРЕЙСЬКОГО АГРОФОРУМУ

29 листопада 2018 р. учений секретар ДУ ІЕПСР НАН України к.е.н., с.н.с. А.О. Коваленко, завідувач відділу природно-техногенної та екологічної безпеки д.е.н., с.н.с. Г.О. Обиход і старший науковий співробітник відділу проблем економіки земельних і лісових ресурсів к.е.н., с.н.с. О.В. Сакаль взяли участь в Українсько-корейському агрофорумі, що відбувся у Торгово-промисловій палаті України (Київ, вул. Велика Житомирська, 33).

Форум було присвячено співробітництву між Україною та Республікою Корея у сфері агропромислового сектора, в рамках якого у складі робочої рупи беруть участь працівники ДУ ІЕПСР НАН України. З вітальними промовами виступили віце-президент ТПП України Валерій Король, директор Корейського сільськогосподарсько-економічного інституту Кім Чан-Кіл, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу. народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошниченко.

Робота форуму відбувалася в рамках двох секцій:

Дорожня карта співробітництва в агропромисловому секторі (від корейської сторони), у рамках якої Стратегічний план щодо співробітництва в агропромисловому секторі з Україною представив д-р Кім Джон-Сан, а також було репрезентовано практичний досвід корейських компаній в Україні;

Дорожня карта співробітництва в агропромисловому секторі (від української сторони), у рамках якої Стратегічний план щодо співробітництва в агропромисловому секторі з Республікою Корея представив модератор секції президент Грант Торнтон Олександр Чалий, а також виступив Координатор програм розвитку Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні Михайло Малков.