29 жовтня 2018 року

18:01:02 29.10.2018 Назад

ІІ СЕСІЯ МІЖНАРОДНОЇ ШКОЛИ-ЛАБОРАТОРІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТА ЕКОНОМІКИ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ (М. МІНСЬК, РЕСПУБЛІКА БІЛОРУСЬ)

23 жовтня 2018 року старший науковий співробітник відділу проблем економіки земельних і лісових ресурсів к.е.н., с.н.с. Сакаль О. В. взяла участь у ІІ сесії міжнародної школи-лабораторії сталого розвитку та економіки природокористування (ISLSD) на тему «Участь громадських організацій та ініціативи зі сталого розвитку на місцевому рівні». Захід відбувся в Республіканській науково-технічній бібліотеці Білорусі (Республіка Білорусь, м. Мінськ, пр-т Переможців, 7, конференц-зал).

ISLSD – спільний проект Інституту підприємницької діяльності, Міжнародного державного екологічного інституту імені А. Д. Сахарова Білоруського державного університету, Інституту економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України, Республіканської науково-технічної бібліотеки Білорусі та Фонду імені Фрідріха Еберта (Німеччина).

З вітальним словом до учасників школи звернулися директор Республіканської науково-технічної бібліотеки Сухорукова Р. Н., яка розповіла про роботу бібліотеки зі сталого розвитку, про створені бібліотекою інформаційних ресурсах, а також директор Науково-дослідного інституту екологічних проблем Міжнародного державного екологічного інституту імені А. Д. Сахарова Білоруського державного університету к.е.н., доц. Сивограков О. В.

У роботі заходу взяли участь представники місцевого самоврядування, освіти і науки, неурядових організацій (НУО) різного рівня. Так, з доповіддю «Енергопостачання в руках громадян. Біоенергетика комуни Санкт-Петер в Шварцвальді» виступив представник НУО Bürger Energie St. Peter eG (Німеччина) Бонерт М. Менеджер проекту «Кліматична спільнота майбутнього» (земля Північний Рейн-Вестфалія) Валравен Г. розповів про зміст, мету і значення громадської участі у кліматичній комуні Зарбек. Сакаль О. В. розповіла про сутність, досягнення і роль недержавних структур у процесі децентралізації влади в Україні. Представники білоруських НУО поділилися досвідом діяльності громад в сільській місцевості, зокрема, місцевих ініціатив з відродження історичних пам’ятників, розвитку систем землеробства. На завершення відбулася дискусія, під час якої обговорювалися напрямки посилення ролі НУО у процесах сталого місцевого розвитку та можливості розвитку міжнародного співробітництва громадянських спільнот у цій сфері.

З базою даних «Сталий розвиток» Республіканської науково-технічної бібліотеки Білорусі можна ознайомитися за посиланням https://rlst.org.by/library/231.html.