5 липня 2018 року

18:30:37 05.07.2018 Назад

ПАРЛАМЕНТСЬКІ СЛУХАННЯ «РЕАЛІЗАЦІЯ В УКРАЇНІ МІЖНАРОДНИХ ДОКУМЕНТІВ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ АНТРОПОГЕННИМ ЗМІНАМ КЛІМАТУ»

4 липня 2018 року у Верховній Раді України відбулися парламентські слухання на тему «Реалізація в Україні міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату», в яких взяли участь завідувач відділу природно-техногенної та екологічної безпеки ДУ ІЕПСР НАН України д.е.н., с.н.с. Г.О.Обиход, завідувач відділу економічних проблем екологічної політики та сталого розвитку к.е.н., с.н.с. В.М. Колмакова та головний науковий співробітник відділу економічних проблем екологічної політики та сталого розвитку д.е.н., проф. О.О. Веклич.

Серед ключових питань парламентських слухань – актуалізація проблематики кліматичних змін і визначення пріоритетних напрямів щодо запобігання їх впливу та адаптація в контексті нової кліматичної політики України. Обговорення адаптаційних механізмів відбувалося відповідно до погоджених принципів Паризької угоди з урахуванням національних особливостей досягнення сталого розвитку. Основними доповідачами були міністр екології та природних ресурсів України О.М.Семерак, заступник міністра екології та природних ресурсів України М.С. Кузьо та депутат від фракції «Народний фронт» А.Б. Дирів. Із повідомленнями виступило 26 учасників, зокрема заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції В.М.Довгань, директор Представництва ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, ректор Національного лісотехнічного університету України акад. НАН України Ю.Ю.Туниця, голова «Всеукраїнської екологічної ліги» Т.В. Тимочко, депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» О.А. Недава та інші.

До переліку інформаційно-аналітичних матеріалів парламентських слухань було включено «Пропозиції щодо активізації застосування вуглецевого податку в кліматоохоронній політиці України», підготовлені д.е.н., проф. О.О. Веклич (більш детально можна ознайомитися з ними за посиланням).