19 червня 2018 року

19:47:51 19.06.2018 Назад

 

ШОВКОВИЙ ШЛЯХ У НАУКОВИЙ ВСЕСВІТ

Візит директора ДУ ІЕПСР НАН України академіка НААН України М.А. Хвесика до Китайської Народної Республіки

 

8–14 червня 2018 р. директор ДУ ІЕПСР НАН України академік НААН України Хвесик Михайло Артемович на запрошення керівника Китайської асоціації міжнародного обміну Jianhu foreign experts development Стівена Фенга (Steven Feng) відвідав Китайську Народну Республіку, де взяв участь у Міжнародній конференції з пошуку талантів та проектів, яка відбувалася в містах Нінбо, Тайчжоу, Ханчжоу та Шаосін провінції Чжецзян.

Конференція була присвячена встановленню контактів і обміну досвідом між представниками наукових, освітніх, бізнесових кіл Китаю та інших країн світу. Окрім делегатів з України в роботі конференції взяли участь експерти з Великобританії, Ізраїлю, Італії, Канади, Мексики, Німеччини, Південно-Африканської Республіки, Португалії, США, Франції й інших держав. Під час конференції відбувалися демонстраційні поїздки для ознайомлення делегатів з роботою китайських інноваційних підприємств.

Академік НААН України М.А. Хвесик під час конференції представив стенд з репрезентацією роботи ДУ ІЕПСР НАН України, а також підписав з керівником Китайської асоціації міжнародного обміну Jianhu foreign experts development Стівеном Фенгом угоду про співробітництво, яка передбачає контакти між інститутом і асоціацією з широкого кола питань: спільних досліджень у сфері економіки природокористування та екологічної безпеки, освітніх послуг, підготовки кадрів, наукового обміну тощо.

Підписання угоди та контакти під час конференції підтвердили визнання наукових розробок інституту на міжнародному рівні й засвідчили інтерес іноземних партнерів з багатьох країн світу до розширення співпраці з ДУ ІЕПСР НАН України.