2 квітня 2018 року

13:58:29 02.04.2018 Назад

НАУКОВЦІ ІНСТИТУТУ СЕРЕД УЧАСНИКІВ КОНФЕРЕНЦІЇ «ЕКОНОМІЧНЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ»

30 березня 2018 року у місті Київ відбулася конференція наукової молоді «Економічне майбутнє України» (YoungScientistsConference), організована Українською асоціацією Римського клубу спільно з Київським міжнародним економічним форумом (КМЕФ). Державну установу «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» на форумі представили к.е.н. Олександр Колтунович (відділ економічних проблем водокористування) та к.е.н., с.н.с. Оксана Сакаль (відділ проблем економіки земельних і лісових ресурсів).

Одна з головних тем конференції – формування нової економічної політики та підтримання духу підприємництва. Мета заходу допомогти талановитій українській молоді стати архітекторами кращої економічної та соціальної реальності; дати перспективним науковцям цінні дороговкази й об’єднати їхню енергію навколо ідей збалансованого та соціально орієнтованого економічного розвитку. В його роботі взяли участь близько 500 учених-економістів і викладачів провідних університетів.

 

(На фото Оксана Сакаль та Олександр Колтунович)


Ключові спікери конференції – провідні міжнародні українські економісти, науковці, успішні промисловці та підприємці, зокрема міжнародні ТОП-спікери: Андерс Війкман (Швеція) – співпрезидент Римського клубу, співавтор бестселера «ComeOn!»; проф. Ерік Райнерт (Норвегія)  – засновник фонду «Інший канон», голова наглядової ради Центру розвитку ринкової економіки «CMD-Ukraine»; проф. Гаррі Джейкобс (США) – член Римського клубу, головний виконавчий директор і голова ради Світового консорціуму університетів (WorldUniversityConsortium), головний виконавчий директор Всесвітньої академії мистецтва й науки (WorldAcademyofArt&Science). На конференції також виступили відомі українські економісти і підприємці. На думку організаторів, це перший захід подібного формату в нашій державі.

(На фото Ерік Райнерт та Олександр Колтунович)


(На фото Оксана Сакаль та Ерік Райнерт)


У рамках панельних дискусій «Нова економічна політика: як не помилитись з «професією» країни»і«Український прорив: підприємництво та інновації» Олександр Колтунович акцентував увагу на необхідності інноваційно-технологічної модернізації, особливо в умовах євроінтеграції та децентралізації. На тлі поглиблення процесів регіональної економічної інтеграції національна економіка потребує принципово нових підходів до стимулювання процесів модернізації та інноваційного розвитку, насамперед у ресурсомістких галузях. Він резюмував, що зарубіжний досвід є беззаперечним, адже саме інноваційна економіка дозволяє країнам бути успішними та найбільш ефективними в умовах постійно зростаючої жорсткої глобальної конкуренції. Завдання полягає у формуванні на законодавчому рівні відповідного інституційного базису як стратегічної основи економічного майбутнього України.

 

Відділ економічних проблем водокористування

Відділ проблем економіки земельних  і лісових ресурсів