22 березня 2018 року

09:56:38 22.03.2018 Назад

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНИХ РЕСУРСІВ 2018 РОКУ ПРОЙДЕ ПІД ГАСЛОМ «ПРИРОДА І ВОДА»

Вода – унікальний і  незамінний елемент нашого життя. Вона має життєво важливе значення не тільки для втамування  спраги чи захисту організму, а й створення робочих місць, підтримки економічного, соціального і людського розвитку. Саме тому капітальні інвестиції у водний сектор України  2016 року становили 1,3 млрд грн, що на 53% більше порівняно з  попереднім.

Сьогодні близько 663 млн населення у світі не мають централізованого водозабезпечення і вимушені споживати  привізну воду.  За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України її використовували протягом 2016 року в Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській,  Одеській,  Донецькій, Львівській, Кіровоградській, Херсонській, Полтавській та Івано-Франківській областях.

У поточному році тема  Всесвітнього дня водних ресурсів спонукає до досліджень, пов’язаних із можливістю використання природи для подолання водних проблем ХХІ століття.

Міжнародні експерти ООН зазначають, що екологічний збиток разом зі зміною клімату призводить до виникнення кризових явищ  в усьому світі. Підтоплення, посухи і забруднення води є наслідками деградації рослинності, ґрунтів, річок і озер. Нехтуючи природними екосистемами, усе складніше забезпечувати водою, яка  потрібна  для виживання та розвитку людства. Заліснення території, збереження і захист  заплавних водойм, відновлення водно-болотних угідь допоможуть збалансувати водний цикл, поліпшити здоров’я людей та захистити навколишнє природне середовище.

Відділ економічних проблем водокористування