20 листопада 2017 року

19:05:52 20.11.2017 Назад

ВІДХОДИ ТА УТИЛІЗАЦІЯ: 50 ГОЛОВНИХ ПИТАНЬ

8 листопада 2017 року у приміщенні Міжнародного виставкового центру (м. Київ) у рамках виставки «Екологія підприємства» відбулася конференція «Відходи та утилізація: 50 головних питань».У її роботі взяли участь представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Національної академії наук України,асоціацій та компаній, діяльність яких пов’язана з відходами.

Захід був спрямований на підвищення обізнаності екологів щодо останніх законодавчих змін у сфері поводження з відходами. Тематика конференції охоплювала особливості та специфіку поводження з різними типами відходів, вивчення відповідного досвіду Польщі щодо відходів електричного та електронного обладнання, питання інвестиційної привабливості й тарифоутворення у галузі переробки й захоронення відходів тощо.

Старший науковий співробітник відділу природно-техногенної та екологічної безпеки Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» к.е.н., с.н.с. Маковецька Юлія Михайлівна виступила з доповіддю «Скільки має коштувати захоронення відходів в Україні, щоб стимулювати їх переробку та утилізацію?».