14 жовтня 2017 року

10:08:20 14.10.2017 Назад

ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ДЕРЖАВНОМУ АГЕНТСТВІ ЛІСОВИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

10 жовтня 2017 року відбулося засідання Громадської ради Державного агентства лісових ресурсів України, на якому обговорювався проект Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року.

Проект розроблено за участю членів ради, у тому числі екологів, представників деревообробної промисловості, міжнародних експертів у лісогосподарській сфері, що забезпечило врахування інтересів і поглядів різних зацікавлених сторін. У документі обґрунтовано необхідність державного управління та фінансування, повернення Держлісагентству статусу головного розпорядника бюджетних коштів. Крім того запропоновано нову державну систему фінансово-економічного забезпечення лісового господарства – утворення Лісового фінансового фонду, що дасть змогу своєчасно протидіяти спалахам шкідників і хвороб лісу, незаконним рубкам; попереджати стихійні лиха та їх наслідки; здійснювати збалансоване лісогосподарювання на Півдні та Сході; провести лісову інвентаризацію та облік; займатися насіннєвою справою та вирощуванням посадкового матеріалу.

У роботі громадської ради взяв участь провідний науковий співробітник відділу комплексної оцінки та управління природними ресурсами ДУ ІЕПСР НАН України, професор І.М. Лицур.