2 жовтня 2017 року

21:27:04 02.10.2017 Назад

КРУГЛИЙ СТІЛ «ЄВРОПЕЙСЬКІ ОРІЄНТИРИ – ЗЕЛЕНИМ РЕФОРМАМ: ПЕРЕГЛЯД ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ В ЕКОЛОГІЧНІЙ СФЕРІТА КЛІМАТИЧНА ДИПЛОМАТІЯ»

26 вересня 2017 року в м. Києві відбувся круглий стіл «Європейські орієнтири – зеленим реформам: Перегляд імплементації в екологічній сфері та кліматична дипломатія», організатором якого був Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля». Метою круглого столу було представлення нових інструментів реалізації екологічної політики і права, окреслення поняття і принципів ведення кліматичної дипломатії в ЄС, а також обговорення можливих шляхів та перспектив використання європейського досвіду у цих сферах в Україні. Основою для дискусії стали два аналітичних документи, підготовлені експертами: «Імплементація екологічних зобов’язань в умовах дерегуляції в Європейському Союзі: досвід кращих практик для України» і «Кліматична дипломатія в ЄС: висновки та рекомендації для України».

У першій частині заходу «Перегляд імплементації в екологічній сфері в ЄС: досвід кращих практик для України» взяла участь представник Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України», с.н.с відділу економічних проблем водокористування, к.е.н., с.н.с. Яроцька О.В.

В обговоренні акцентувалося на першопричинах низької імплементації, що були виявлені в ЄС у ході проведення Перегляду, які є актуальними й для України, зокрема, про погану координацію діяльності органів влади національного та регіонального рівня, низьку адміністративну спроможність, відсутність належного фінансування, даних й інформації та ін.