30 червня 2017 року

10:56:37 30.06.2017 Назад

КРУГЛИЙ СТІЛ «ВІД РЕСУРСОЕФЕКТИВНОГО ТА ЧИСТОГО ВИРОБНИЦТВА – В НАПРЯМКУ ЕКОНОМІКИ ЗАМКНЕНОГО ЦИКЛУ В УКРАЇНІ»

22 червня 2017 р. у м. Києві відбувся круглий стіл на тему «Від ресурсоефективного та чистого виробництва – в напрямку економіки замкненого циклу в Україні», організатором якого виступив Центр ресурсоефективного та чистого виробництва, який відкрився в Україні в 2013 році під патронатом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України в рамках співпраці держави із ЮНІДО. Засновниками Центру стали Український союз промисловців і підприємців та Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут». Центр створено в рамках проекту UNIDO з ресурсоефективного та більш чистого виробництва. Донори проекту – Швейцарська Конфедерація та Республіка Австрія.

У роботі заходу взяли участь представники ЄС в Україні, ЮНІДО, органів державної влади, зокрема Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Міністерства екології та природних ресурсів України; інших державних структур, науково-дослідних установ, бізнесу, громадських організацій та зацікавлених сторін. На круглому столі були плідно обговорені актуальні питання, пов’язані з пріоритетами державної політики в напрямку виконання Цілей сталого розвитку та екологізацією промислового виробництва, впровадженням економіки замкненого циклу в Україні.

Головний науковий співробітник відділу економічних проблем екологічної політики ДУ ІЕПСР НАН України д.е.н., професор О.О.Веклич взяла участь в обговоренні проблеми вибору положень концепції зеленої економіки, які мають бути включені до стратегій та програм державної політики України.

Поряд з інформативними доповідями учасників круглого столу були представлені презентаційні матеріали відповідно до обговорюваної тематики – зокрема, «Зелена модернізація економіки в Україні», «Ресурсоефективне та чисте виробництво як необхідний інструмент переходу на модель безвідходної економіки», а також «Зміна структури промислового виробництва – найефективніший шлях до зменшення споживання води в Україні», які будуть доступні на інтернет-сайті Центру: http://recpc.kpi.ua