22 березня 2017 року

20:26:54 22.03.2017 Назад

КРУГЛИЙ СТІЛ «СТАН НОРМАТИВНО-ПРАВОВОЇ БАЗИ В СИСТЕМІ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА ТА ЗМІНИ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЇЇ ЕФЕКТИВНОСТІ»

21 березня 2017 р. у м. Києві відбувся круглий стіл на тему «Стан нормативно-правової бази в системі лісового господарства та зміни, необхідні для підвищення її ефективності». В роботі круглого столу взяли участь більше 100 провідних науковців та практиків лісової справи України. Необхідність проведення такого заходу була продиктована тривогою з приводу відсутності реформ лісової галузі у 2016 році, що призвело до катастрофічного погіршення економічних показників у лісогосподарських підприємствах півдня і сходу країни. За результатами роботи прийнято рішення запропонувати Держлісагентству створити робочу групу, яка напрацьовуватиме необхідні зміни до законодавства України щодо створення фінансового лісового фонду.

Провідний науковий співробітник відділу комплексної оцінки та управління природними ресурсами ДУ ІЕПСР НАН України д.е.н., професор Лицур І.М. представив на круглому столі доповідь «Економічний погляд на впорядкування нормативно-правової бази в системі лісового господарства», у якій висловив своє бачення впорядкування нормативно-правової бази зміни системи фінансування лісового господарства.

Детальніше ознайомитися із виступами учасників круглого столу можна за посиланням