28 серпня – 2 вересня 2016 р.

09:15:39 04.09.2016 Назад

ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ ВОДИ У СТОКГОЛЬМІ

Всесвітній тиждень води у Стокгольмі є щорічним координаційним зібранням з питань глобальних водних ресурсів. Захід організований Стокгольмським міжнародним водним інститутом. Цьогорічна тема – «Вода для сталого зростання».

Його відкриття супроводжувалося наступними тезами: «Стале зростання залежить від водної безпеки і досягається за рахунок розумного управління водними ресурсами. Вода є основою розвитку і зростання, вона глибоко вкоренилися в більшості видів економічної діяльності. Однак зростання кількості населення, урбанізація, промислова діяльність, поряд зі зміною структури споживання чинять значний тиск на доступність і якість водних ресурсів. У багатьох частинах світу стикаються з дефіцитом водних ресурсів і одночасним збільшенням попиту для прісної води… Всесвітній тиждень води 2016 буде рішенням завдань сталого зростання через призму інклюзивності, справедливості і загальних вигод».

Крім того, це зібрання включає в себе кілька всесвітньо відомих церемоній нагородження, у тому числі вручення Стокгольмської водної премії. У 2016 р. премію отримала професор Joan B. Rose за її вагомий внесок у сферу глобальної громадської охорони здоров’я; оцінку ризиків для здоров’я людини щодо води, розробку керівних принципів та інструментів для осіб, які приймають рішення, громад з  метою поліпшення глобального добробуту.


Анатолій Сундук, пр.н.с. відділу економічних проблем водокористування, доктор економічних наук