15 квітня 2016 року

00:46:06 16.04.2016 Назад

ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ «ЗЕЛЕНИЙ БІЗНЕС: ЖИТТЯ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»

12 квітня 2016 року провідний науковий співробітник ДУ ІЕПСР НАН України д.е.н., проф. Лицур Ігор Миколайович взяв участь у роботі ІV міжнародної науково-практичної конференції молодих учених «Зелений бізнес: життя заради майбутнього». Захід було організовано економічним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Українсько-німецькою кафедрою екологічного менеджменту та підприємництва (м. Київ-22, вул. Васильківська 90-а, корпус 2, кім. 207). В роботі конференції взяли участь як провідні вітчизняні науковці так і представники бізнесу.

В процесі обговорення було розглянуто ряд проблем, щодо тенденцій розвитку даного напряму в Україні та світі, статистико-аналітичного дослідження екологічних процесів, обліку, моніторингу та аудиту екологічної діяльності підприємств, механізмів функціонування та управління зеленим бізнесом.

Професор Лицур І.М. представив наукову доповідь «Управління лісовими ресурсами в умовах децентралізації влади», в якій акцентував свою увагу на тому, що наявна система управління лісами і лісогосподарським виробництвом не узгоджується з ринковими умовами господарювання, стає на заваді прогресивного розвитку. Функції управління в лісовій сфері надто централізовані, що є причиною обмеження самостійності виробничих структур, особливо на нижньому організаційному рівні, відокремлення апарату управління від працівників лісу, втрати активності в реалізації принципових рішень з питань подолання кризового становища в галузі.

Таким чином, на черзі поступове впровадження ринкової системи управління лісами і лісовим господарством, приведення галузевих структур у відповідність з новими вимогами децентралізації суспільства. Виходячи з цього ставиться задача про доцільність встановлення у лісовому секторі економіки двох форм управління: управління лісами і управління лісогосподарською діяльністю.