24 лютого 2016 року

20:04:41 24.02.2016 Назад

ЮВІЛЕЙНА СЕСІЯ ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРІВ СЕКЦІЇ СУСПІЛЬНИХ І ГУМАНІТАРНИХ НАУК НАН УКРАЇНИ

9 лютого 2016 року у Великому конференц-залі відбулося урочисте засідання – Ювілейна сесія Загальних зборів Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України, присвячена 150-річчю від дня народження видатного українського вченого, громадянина і політичного діяча, другого Президента Академії (уперіод 1921–1922 років), академіка Миколи Прокоповича Василенка (1866–1935).

У засіданні взяли участь науковці ДУ ІЕПСР НАН України – д.е.н., проф. Є.В. Хлобистов, д.е.н., проф. О.О. Веклич, д.е.н., проф. І.М. Лицур, к.е.н., с.н.с. О.В. Яроцька, к.е.н., с.н.с. О.В. Сакаль, м.н.с. Г.С. Штогрин.

На сесії обговорювалися питання життя та творчості видатного діяча Української держави. Зокрема, у виступі акад. НАН України Ю.С.Шемшученка було нагогошене на послідовній проукраїнській позиції акад. М.П.Василенка як на посаді керманича Академії наук, так і в його подальшій науковій та громадській діяльності у 20-х роках минулого століття.

Також у рамках заходу було продемонстровано відеофільм із життя академіка М.П. Василенка.

Про особистість і біографію видатного вченого М.П. Василенка можна дізнатись за посиланням http://www.history.org.ua/?termin=Vasylenko_M