17 листопада 2015 року

15:38:24 17.11.2015 Назад

ЗАКЛЮЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ПРОЕКТУ ТЕХНІЧНОЇ ДОПОМОГИ ЄС «ДОДАТКОВА ПІДТРИМКА МІНІСТЕРСТВА ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ (МЕПР) УКРАЇНИ У ВПРОВАДЖЕННІ СЕКТОРАЛЬНОЇ БЮДЖЕТНОЇ ПІДТРИМКИ»

12 листопада 2015 року завідувач відділу економічних проблем екологічної політики та сталого розвитку ДУ ІЕПСР НАН України, д.е.н, проф. Хлобистов Є.В., г.н.с., д.е.н., проф. Міщенко В.С., пр.н.с., к.е.н., с.н.с. Коржунова Н.В., н.с., к.е.н. Омельяненко Т.Л., взяли участь у заключній конференції Проекту технічної допомоги ЄС «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів (МЕПР) України у впровадженні секторальної бюджетної підтримки».

Під час конференції було представлено результати діяльності проекту. Також було обговорено різні аспекти реформи природоохоронної діяльності в Україні, зокрема, у рамках співпраці Україна – ЄС.

Проект технічної допомоги ЄС «Додаткова підтримка міністерства екології та природних ресурсів (МЕПР) України у впровадженні секторальної бюджетної підтримки (СБП)» протягом чотирьох років допомагав МЕПР виконувати вимоги чинних угод про співпрацю між Україною та ЄС щодо реалізації стратегії державної екологічної політики та Національного плану дій на 2011–2015 роки. Зокрема, у 2012–2014 роках проект допомагав МЕПР впроваджувати програму СБП «Підтримка реалізації Національної екологічної стратегії України», яка просувала реформи екологічної політики на секторальному і регіональному рівнях в різних екологічних сферах. У 2015 році на прохання Мінприроди проект було продовжено до кінця листопада. Пріоритетні завдання у завершальний період діяльності проекту становили, серед іншого, допомогу у:

•        підготовці змін до Стратегії державної екологічної політики з врахуванням досвіду ЄС у стратегічному плануванні екологічної політики (екологічні програми) та змісту Розділу 6 Угоди про асоціацію Україна - ЄС за участі громадськості та заінтересованих сторін (Компонент 1);

•        підготовці проекту Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2016–2020 роки за участі громадськості та заінтересованих сторін (Компонент 1);

•        завершенні погодження та, за необхідності, внесенні змін до планів заходів з імплементації екологічного законодавства ЄС на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і надання експертної підтримки діяльності секторальних Робочих груп Мінприроди з апроксимації (наближення) законодавства України до права ЄС (Компонент 5);

•        проведенні інформаційної кампанії щодо внесення змін до Стратегії державної екологічної політики, розробки Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2016–2020 роки, Секторальних планів адаптації (апроксимації) екологічного законодавства України до права Європейського Союзу на основі Угоди про асоціацію Україна – ЄС (Компонент 7).

Більш детальну інформацію про захід можна продивитися на сайті проекту.