17 листопада 2015 року

15:33:44 17.11.2015 Назад

НАЦІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ В УКРАЇНІ: ЗАКОНОДАВСТВО, ЕКОНОМІКА, ТЕХНОЛОГІЇ

10–11 листопада 2015 року головний науковий співробітник відділу природно-техногенної та екологічної безпеки ДУ ІЕПСР НАН України, д.е.н., проф. Міщенко В.С., н.с., к.е.н Омельяненко Т.Л., с.н.с., к.е.н., с.н.с. Сухіна О.М. взяли участь у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології».

Під час Форуму Омельяненко Т.Л. виступила з доповіддю «Дозвільна система у відповідності до вимог Директив ЄС у сфері поводження з відходами», Сухіна О.М. – з доповіддю «Шляхи вирішення транскордонних проблем співробітництва у сфері поводження з відходами в об’єднаних територіальних громадах громадах прикордоння в умовах децентралізації влади (у розвиток нової редакції законопроекту «Про відходи»).

Організаторами Форуму виступили – Всеукраїнська екологічна ліга, Екологічна рециклінгова асоціація України, Медіа ДАК, Центр муніципальних технологій.

Під час Форуму було висвітлено широкий спектр проблем, пов’язаних з поводженням з відходами в Україні: адаптація законодавства у сфері поводження з відходами в контексті децентралізації влади; поводження з відходами в контексті збалансованого (сталого) розвитку територіальних громад; формування тарифної політики щодо поводження з побутовими відходами в межах окремої територіальної громади; співробітництво громад-партнерів на шляху створення комунальних підприємств для збирання та переробки побутових відходів; інформаційно-просвітницька діяльність у громадах щодо екологічно безпечного поводження з відходами.

У Форумі взяли участь народні депутати України, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання для збирання, транспортування, зберігання та переробки відходів, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища, природоохоронні громадські організації, ЗМІ.

Більш детальну інформацію про захід можна продивитися на сайті форуму.