2 квітня 2015 року

16:13:12 02.04.2015 Назад

ООН ЗАЯВЛЯЄ ПРО ПОЧАТОК ЕКОЛОГІЧНОЇ КАТАСТРОФИ ЧЕРЕЗ 5 РОКІВ

Експерти організації впевнені, що планету чекають серйозні, повсюдні і незворотні наслідки

Міжурядова група експертів зі зміни клімату при ООН (МГЕЗК) опублікувала доповідь про наслідки глобальної зміни клімату. Якщо вірити дослідженню, дуже скоро нашу планету чекають серйозні, повсюдні і незворотні наслідки відбуваються в останні роки змін, повідомляє Ранок.ру.

Зокрема, крижані шапки гір продовжать танення, а сезонна спека і зливи в ряді регіонів продовжать посилюватися. Список регіонів, які страждають від нестачі питної води, значно розшириться.

Ризики для морського біорізноманіття залишаються високими навіть при потепління в межах 2°C. Зміна клімату призведе до того, що зникнуть коралові рифи і деякі види риб.

"У безлічі випадків світ погано підготовлений до ризиків у зв'язку зі зміною клімату. У доповіді робиться висновок, що існують можливості реагування на ці ризики, але з ними буде складно впоратися випадку дійсно сильного потепління", - йдеться в прес-релізі дослідження.

"Чорним" роком, коли перші жахливі наслідки почнуть проявлятися, вчені вважають 2020-й. Однак, на думку експертів, готуватися до екологічної катастрофи варто вже зараз.

За матеріалами УНІАН