18 лютого 2015 року

14:46:16 18.02.2015 Назад

УКРАЇНСЬКИЙ АГРОБІЗНЕС В УМОВАХ НОВИХ ВИКЛИКІВ: ЧИ ЗМІНЯТЬСЯ ПРІОРИТЕТИ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ

З ініціативи головного редактора журналу «Деньги» Олександра Крамаренка 17 лютого відбулася конференція «Агробізнес-2015: виклики, ризики, рішення», де розглядалися найбільш актуальні проблеми розвитку українського аграрного бізнесу в умовах складного економічного становища, зумовленого військовими діями на сході країни. У роботі конференції прийняв участь заступник директора з науково-організаційної роботи ДУ ІЕПСР НАН України д.е.н., проф. Василь Голян.

У виступі заступника міністра аграрної політики і продовольства України з питань європейської інтеграції Владислави Рутицької увага акцентувалася на структурі вітчизняного експорту сільськогосподарської продукції, говорилося про те, що домінуючі позиції наша країна займає по експорту зернових та олії. Заступник міністра також привела  перелік інвестиційних проектів, які отримають державну підтримку у найближчі періоди (одним з таких проектів є відновлення зрошувальних систем на півдні України).

На конференції також розглядалися проблеми ефективного використання ресурсів для сталого розвитку сільського господарства, напрями співробітництва між підприємствами АПК і банками, перспективи дерегуляції в аграрному секторі, пріоритети стимулювання розширеного агрокредитування малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників.

На думку  заступника директора з науково-організаційної роботи ДУ ІЕПСР НАН України д.е.н., проф. Василя Голяна, прихід у Міністерство аграрної політики і продовольства на ключові посади підприємців-практиків сприятиме більш прозорому наданню державної підтримки окремим категоріям сільгоспвиробників та уникненню практики подвійних стандартів при розподілі дотацій.