12 грудня 2014 року

11:24:41 20.12.2014 Назад

Пленарне засідання VIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми й перспективи розвитку академічної та університетської науки»


12 грудня 2014 року в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбулося пленарне засідання VIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми й перспективи розвитку академічної та університетської науки». Серед організаторів конференції – 15 установ Національної академії наук України, в т.ч. Державна установа «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України».

Основною метою конференції було обговорення проблем і перспектив розвитку академічної та університетської науки. Проведення заходу сприятиме інтеграції освітньої та наукової сфер, об’єднанню їх зусиль, адже університет є  одним із небагатьох вищих навчальних закладів України, які мають угоди про співпрацю з Національною академією наук України (у тому числі окрема угода – з ДУ ІЕПСР НАН України).

За результатами роботи конференції були ухвалені рекомендації щодо продовження наукового співробітництва з таких напрямів:

– проведення спільних наукових досліджень, експериментальних та інноваційних розробок за рахунок державного бюджету та власних надходжень.

– участь у міжнародних грантах і проектах, зокрема в Програмі наукових досліджень і інновацій ЄС «Горизонт – 2020» за сприяння Національного контактного пункту ПолтНТУ «Безпечна, чиста та ефективна енергія».

– здійснення спільних публікацій за результатами проведених досліджень у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз даних.

– створення центрів спільного користування наукоємним, у тому числі імпортним обладнанням.

– проведення спільних наукових конференцій, семінарів, «круглих столів» та інших наукових заходів з метою обговорення проблем окремих галузей науки, а також із залученням молодих дослідників − членів Малої академії наук України.

– координація співпраці між НАН України та ПолтНТУ  шляхом розроблення річних планів спільної роботи всіх кафедр ПолтНТУ (за напрямом наукових досліджень) та відповідних відділів  установ НАН  України.