29 листопада 2022 року

23:11:49 29.11.2022 Назад

АРТ-КОЛЕКЦІЯ «СТІЛЬНИК» – СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ ПУБЛІЧНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА ГОСТОМЕЛЬСКОЇ ОТГ

Ідея співпраці влади, бізнесу і громад у відновленні нормального функціонування деокупованих територій пов’язується з поширеною в Європі і розвинутих країнах світу практикою публічно-приватного партнерства.  Цей механізм впродовж останніх 30 років довів свою ефективність у партнерських економічних, фінансових та інших відносинах між органами публічної влади, бізнес-структурами, а також з різноманітними об’єднаннями громадян і населенням.

Основними напрямами публічно-приватного партнерства у прискореному відновленні господарства деокупованих регіонів можуть бути: реконструкція зруйнованої інфраструктури; підтримка соціально-вразливих верств населення; забезпечення функціонування закладів освіти, охорони здоров’я та культури; відновлення функціонування виробництв та забезпечення продуктивної зайнятості населення, у тому числі – через громадські роботи, реалізація різноманітних соціальних та екологічних проєктів тощо. 

Арт-колекція «Стільник» – це соціальний проєкт підтримки і пропаганди дитячої творчості деокупованих територій Київщини, який реалізується в рамках спільної ініціативи публічно-приватного Центру відновлення Гостомельської громади при Гостомельській селищній військовій адміністрації, Гостомельської селищної військової адміністрації, Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України, ГО е-Екологія та  низки інших громадських організацій. Метою проєкту є організація виставки мистецьких робіт творчо обдарованих дітей у м. Гостомелі у грудні 2022 року. В рамках заходу передбачено виставку мистецьких робіт – малюнків, вишивок, скульптур тощо, концертну програму та благодійний аукціон виробів дитячої творчості. Проєкт підтримується місцевою владою й бізнесом, для організації виставки передбачено надання приміщення, забезпечення безпеки відвідувачів, промоушн проєкту місцевими ЗМІ, залучення закладів шкільної, дошкільної та позашкільної освіти  до творчої співпраці й інша допомога в організації заходу.

2022-11-29-231127731

Для ініціативної групи проєкту Арт-колекція «Стільник» у рамках заходів співпраці   влади,   бізнес-структур  і громадських об’єднань к.е.н., с.н.с., доц. Д.В. Клиновим спільно із Головою Громадської організації «е-Екологія» к.н. держ. упр., доц. В.В. Морозом 18 листопада 2022 року на базі ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України було проведено навчально-практичний тренінг-коучинг з управління проєктами, відповідно до Угоди про співпрацю відділу методології сталого розвитку ДУ ІЕПСР НАН Україні з ГО «е-Екологія».

На тренінгу було визначено місію і цілі проєкту, ідентифіковано необхідні ресурси для його реалізації, встановлено учасників публічно-приватних відносин та механізм їх взаємодії для ефективної організації заходу. Очікуваними ефектами від проєкту було названо розвиток креативних здібностей дітей-учасників заходу, реабілітаційний ефект арт-терапії для дітей з психологічними травмами,  ознайомлення широкого загалу з творчим потенціалом дітей громади, а також  згуртування Гостомельщини для подальшого подолання наслідків окупації ОТГ військами супротивника у лютому-березні 2022 р.  

2022-11-29-231036017

 

Відділ методології сталого розвитку

Д.В.Клиновий к.е.н., с.н.с., доц.