2 листопада 2021 року

22:08:05 02.11.2021 Назад

ЛІТНЯ ШКОЛА «ГІРСЬКІ ЕКОСИСТЕМИ ТА УПРАВЛІННЯ РЕСУРСАМИ» (MOUNTAIN ECOSYSTEMS & RESOURCES MANAGEMENT) 19-28 ВЕРЕСНЯ 2021 РОКУ

19-28 вересня 2021 р. на базі просвітницької НУО The Grassroots Institute (Канада) відбулася літня школа «Гірські екосистеми та управління ресурсами» (Mountain Ecosystems & Resources Management), одним із співорганізаторів якої є Державна установа «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України».

Літня школа присвячена глобальним найбільш актуальним проблемам природокористування та охорони навколишнього природного середовища. Її насичена 10-денна програма включила лекції і виступи учасників з таких питань:

- гірські, водні, лісові екосистеми й екологічні проблеми, пов’язані з їх експлуатацією;

- зміни клімату та їх зв’язок з гірськими екосистемами і громадами;

- партисипаторне управління природокористуванням, управління басейнами річок;

- добробут гірських поселень та роль ферм і аграрних підприємств;

- скотарство й управління пасовищами;

- збереження біорізноманіття, екотуризм, організація парків;

- природоохоронні конвенції, що стосуються гірських екосистем, підприємництво на гірських територіях та їх сталий розвиток;

- екосистемні послуги, сталий туризм і культурне різноманіття.

В рамках літньої школи 28 вересня 2021 р. з доповіддю «Energy security components of agglomerations» (Компоненти енергетичної безпеки агломерацій) виступила провідний економіст відділу природно-техногенної та екологічної безпеки Міскевич І.О. Доповідь була присвячена енергетичній безпеці, а саме її складовим в межах розвитку агломерацій, котрі розташовані у гірській місцевості на Україні та розкривалась роль енергетичної безпеки в системі національних безпекових векторів (компоненти, критерії оцінки та індикатори).

Програма заходу за посиланням:

https://www.grassrootsglobal.net/mer2020/program-plan.html)

 

 

Відділ природно-техногенної та екологічної безпеки