12 жовтня 2021 року

21:29:31 12.10.2021 Назад

КРУГЛИЙ СТІЛ «ЖИТТЯ ДО ГЛАЗГО. НАПЕРЕДОДНІ НАДВАЖЛИВИХ РІШЕНЬ СВІТОВОЇ СПІЛЬНОТИ ЩОДО ЗМІНИ КЛІМАТУ»

11 жовтня 2021 року заступник директора інституту з наукової роботи, доктор економічних наук, старший науковий співробітник Ганна Обиход прийняла участь у роботі круглого столу, організованого UKRAINIAN BUSINESS & TRADE ASSOCIATION (UBTA) спільно з GLOBAL 100RE UKRAINE. 1–12 листопада у Глазго (Великобританія), відбудеться головна подія року у галузі міжнародних кліматичних переговорів – 26-та зустріч Сторін рамкової Конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК). Україна вперше бере участь у заході у спільній взаємодії влади та бізнесу, організовує українську панель на спільній великій сцені. Це унікальна подія, яка визначить подальші дії усіх країн та матиме неабиякий вплив на український бізнес.

Захід 11 жовтня було присвячено актуалізації позиції та очікувань бізнес-організацій України щодо зустрічі у Глазго в контексті політики декарбонізації. За участі Олени Кудляк, виконавчого директора UBTA, Олександра Домбровського, голови правління спілки Global 100Re Ukraine, президента «МХП Еко Енерджи», Ольги Стефанішиної, віце-прем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Тараса Качки, заступника Міністра економіки України — торгового представника України, Ірини Ставчук, заступниці Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Тамари Кутонової, експерта з охорони довкілля UBTA було обговорено позиції різних країн у реалізації політики декарбонізації напередодні зустрічі світового співтовариства у Глазго, а також політику і головні заяви та очікування України як активного учасника процесу.

Присутні дійшли спільної думки щодо складності кліматичних, природоохоронних та соціальних аспектів застосування адаптаційних способів ведення бізнесу за нових умов у світі. UBTA ставить за мету допомогти українському бізнесу краще орієнтуватися у відповідних сучасних світових адаптаційних трендах та ефективно реагувати на них. А декарбонізація, охорона довкілля, високі соціальні стандарти для співробітників мають стати частиною стратегії розвитку українських компаній не тільки заради іміджу, але і для збереження їх конкурентних позицій.

Відеозапис заходу за посиланням https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=679863646352769