15 липня 2021 року

10:10:32 15.07.2021 Назад

ДВОДЕННИЙ ОНЛАЙН-ТРЕНІНГ З ПІДГОТОВКИ ПОЛІТИКИ ЕКОІНДУСТРІАЛЬНИХ ПАРКІВ

8–9 липня 2021 року директор Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України», акад. НААН України, д.е.н., проф. М. А. Хвесик та заступник директора інституту з наукової роботи, д.е.н., с.н.с. Г.О. Обиход прийняли участь у дводенному онлайн-тренінгу з підготовки політики екоіндустріальних парків, організованому «GEIPPUkraine», UNIDO. Захід містив два модулі: «Оцінка політичних умов та прогалин для запровадження політики екоіндустріальних парків» та «Розроблення заходів та інструментів: політика, закони та регулювання у сфері екоіндустріальних парків».

Серед цілей тренінгу було ознайомлення з міжнародним досвідом стосовно практик з регулювання у сфері екоіндустріальних парків, їх інституційна та нормативна бази для ефективного управління, особливості операційних процедур та меморандумів для забезпечення функціонування екоіндустріальних парків. Обговорення порядку денного містило також завдання з підвищення спроможності та обізнаності представників національних інституцій, в тому числі представників Міжвідомчої робочої групи з питань впровадження політики розвитку, утвореної при Мінекономіки, та приватного секторів стосовно розроблення національних положень нормативно-правових актів, заходів та інструментів у сфері екоіндустріальних парків, національного управління політикою екоіндустріальних парків, встановлення критеріїв для екоіндустріальних парків (в тому числі щодо змісту політики щодо екологічних критеріїв, гендерної та соціальної інклюзивності, трудових відносин в рамках екоіндустріальних парків), планування їх розташування екоіндустріальних парків.

Провідним лектором був Жан-Поль Готьє, Генеральний секретар WEPZA (Перша у Світі Асоціація Спеціальних Економічних Зон), Старший радник UNIDO з питань екоіндустріальних парків. Коло учасників представлено урядовими структурами, органами місцевої влади, асоціаціями, приватним сектором тощо.