22 грудня 2020 року

22:53:00 22.12.2020 Назад

КОМІТЕТСЬКІ СЛУХАННЯ НА ТЕМУ: «УЧАСТЬ УКРАЇНИ У ЄВРОПЕЙСЬКОМУ ЗЕЛЕНОМУ КУРСІ»

22 грудня Комітет з питань екологічної політики та природокористування провів комітетські слухання на тему: «Участь України у Європейському зеленому курсі».

Європейський зелений курс, який був ухвалений у грудні 2019 року – це програма економічного розвитку ЄС, о передбачає перетворення Європи на кліматично нейтральний континент та технологічне лідерство ЄС через мінімізацію використання викопного палива та зменшення негативного впливу на довкілля до 2050 року.

Участь у слуханнях взяли представники комітетів з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, з питань економічного розвитку, з питань транспорту та інфраструктури. До діалогу приєдналися представники міністерств захисту довкілля та природних ресурсів, інфраструктури, охорони здоров’я, розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, освіти і науки, а також представники місцевої влади, міжнародних організацій і посольств, громадських і наукових організацій, бізнесу.

У слуханнях взяв участь науковий співробітник відділу природно-техногенної та екологічної безпеки Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» кандидат економічних наук, Бойко В. В.

Відділ природно-техногенної та екологічної безпеки